Informatie

E- nummers en dierenwelzijn

Met de grootste zorg wordt het vlees geportioneerd.  Het vlees is honderd procent puur natuur. De dieren worden in natuurlijke omstandigheden gefokt. Dat betekent dat er zo min mogelijk antibiotica toegediend wordt, zeker niet preventief! Daarnaast hebben de dieren voldoende ruimte om zich prettig te voelen. De dieren krijgen alleen natuurlijke producten te eten waar geen hormonen of andere toevoegingen in verwerkt zijn.

Wat betreft e-nummers het volgende. Het ene e-nummer is het andere niet. Zout is bijvoorbeeld ook een e-nummer. Het is onze wens om alles zo gezond en eerlijk mogelijk te houden. Wat betreft het rundvlees, kippenvlees en het lamsvlees bestaat er geen enkele twijfel over puur natuur vlees. Dat betekent e-nummer vrij!

Sinds kort verkopen wij ook diverse soorten worst. Worst bestaat voor het grootste gedeelte uit varkensvlees. Deze varkens hebben het beter leven keurmerk. De osseworst en runderrookworst bestaan voor honderd procent uit rundvlees. Om een smakelijke worst-soort te ontwikkelen zijn enkele toevoegingen nodig. Ons streven is om zo min mogelijk e-nummers te gebruiken bij limovlees. Wat betreft de worst kunnen wij niet zeggen dat ze e-nummer vrij zijn. Wij vermijden wel zo veel mogelijk de e-nummers. Dit geldt zeker voor de smaakversterkers! Deze zijn bijna te verwaarlozen. Wij ontwikkelen nog steeds op het gebied van de worstsoorten. Ons streven is volledig e-nummer vrij!

Het kippenvlees is afkomstig van kip die natuurlijk wordt gevoed en diervriendelijk wordt gehouden. U hoeft zich bij ons geen zorgen te maken of het plofkip is. Bij ons staat het diervriendelijk houden van de kip hoog in het vaandel.

Het lamsvlees is bij ons altijd te bestellen. Ons lamsvlees is vers Nieuw- Zeelands lamsvlees. In het 'lams-seizoen' hebben wij Texels lamsvlees.

Het rundvlees wordt allemaal gevacumeerd en per pond verpakt. Het kippenvlees wordt per kilo verpakt. Het vlees is allemaal vers. Geen diepvries producten meer!

                        

Limousin runderen

Het Limousin ras is een bijzonder ras dat vroeger veelvoudig als trekdier werd gebruikt, maar tegenwoordig wereldwijd wordt gefokt voor de luxueuze vleesconsumptie. Oorspronkelijk was het Limousin ras relatief klein, maar door slimme selectie en een uitstekende voeding, werd het ras een van de meest doeltreffende vleesrassen in de wereld. Dankzij zijn sobere voedselopname en uitzonderlijke slachtkwaliteiten wordt het Limousin rund geroemd om de uitstekende kwaliteit van het vlees. Zeker ook door die consumenten, die een puur natuur product willen.

Puur natuur vlees

Dankzij de topkwaliteit eigenschappen van Limousin runderen, de traditionele fokmethoden en de natuurlijke en diervriendelijke verzorging heeft het Limousinvlees alle kwaliteiten die nodig zijn om in de smaak te vallen. Het is mals, het heeft een fijne vezel en een uitgesproken rode kleur. Een feest voor de liefhebber. Een genot voor de leek. Om te eten én om klaar te maken. Daar komt bij dat onze dieren niet preventief worden ingeënt en dat er geen E-nummers aan ons vlees worden toegevoegd. Bestel ons heerlijke Limovlees per kilo of in extra voordelige vleespakketten. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor overheerlijk lamsvlees en smaakvol kippenvlees. Puur natuur!

Livar varkensvlees

Varkensvlees met smaak. Dat vlees komt van de Livar varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar varkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. De maaltijd van deze bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat proef je! Een van de unieke kenmerken die het Livarvlees onderscheidt van ander vlees is de bijzondere leefwijze van het Livarvarken. Deze Limburgse varkens hebben het voorrecht om rond te mogen scharrelen in de frisse buitenlucht.

Het livarvlees is doorregen van vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het livarvlees een aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees heel mals en sappig blijft. De Livar varkens doen zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italie. Livarvlees is authentiek. ambachtelijk en eerlijk. Kijk voor meer informatie op www.livar.nl.